Home » Garnalenpulskor

Garnalenpulskor

In maart 2014 heeft het Belgische onderzoeksinstituut ILVO een rapport uitgebracht over de resultaten van het puls onderzoek aan boord van de HA 31. De opdracht tot onderzoek kwam vanuit de Stichting Verduurzaming Garnalenvisserij (SVG) en had als doel beter inzichtelijk te maken wat de impact is van de garnalen pulsvisserij. Gedurende dit onderzoek is er gelijktijdig met een garnalenpuls en een traditionele garnalen boomkor gevist om zo een vergelijking tussen beide tuigen te kunnen maken.
Het ILVO heeft de resultaten van dit onderzoek tijdens een bijeenkomst van de SVG aan de garnalenvissers gepresenteerd. Tijdens de hierop volgende discussie kwamen er nog veel kritische vragen aan het licht. Het lijkt erop dat het onderzoek wat het ILVO heeft uitgevoerd het topje van de ijsberg is.
Om het rapport van het ILVO over de HA 31 te downloaden klik hier.

Het ILVO heeft van 1 juni tot en met 31 juli 2012 onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkeling van een prototype garnalenpulskor. Het rapport over dit onderzoek van het ILVO in samenwerking met IMARES kunt u hier downloaden.
Naar aanleiding van bovenstaand onderzoeksrapport is er een beoordeling over dat rapport geschreven. De beoordeling kunt u hier downloaden.

Artikelen per onderwerp

Agenda

Recente reacties